עברת את גיל המעבר?
כבר אינך מקבלת ווסת חודשית?
את תוהה האם גם לך יש עדיין חלק במצווה?
אז נכון, כל אישה שכבר אינה מקבלת ווסת אינה צריכה לטבול במקווה ויכולה ליהנות ממערכת יחסים מהנה עם בעלה שאין לה כל איסורי נידה.
אבל לאחר הפסקת הווסת ישנה חשיבות ללכת עוד פעם אחת בלבד ולטהר לשנים הבאות.
פעם אחת בלבד!
גם אם בשנות חייך הקודמות לא הלכת מעולם למקווה ונדמה לך כי אולי קיים פער משנים קודמות או כל סיבה שהיא, תדעי שאת הפעם האחת והיחידה הזו תוכלי לממש ללא כל קשר לעברך.
ידוע כי בעבר לאשה היה קושי רב ללכת למקווה שהגעתו אליו הייתה כרוכה באינספור התאמצויות ולעומת זאת, בגיל המעבר מדובר בפעם אחת בלבד – טבילה אחת פותרת אותך מחובה זו לכל החיים.
בגיל המעבר יש המון שינויים, זה הזמן המתאים לפנות זמן לפעילויות חיוניות ולהעניק עוד פתח של טוהר וקדושה לחייך.
זה לא משנה בת כמה את, בת 50 או 60 המצווה ה- כל כך חשובה הזאת פותחת דלת לכל גיל.
ישנן נשים שכבר עברו את גיל המעבר ואינן מקבלות ווסת חודשית, אך יש נשים שמקבלות ווסת אחת לתקופה ממושכת- יש לדעת כי כל עוד האישה אינה טבלה לפי ההלכה, גם אם הייתה לה ווסת רגעית, עדיין מחויבת בשמירת הנידה ומערכת היחסים עם בעלה נכנסת לכללי הנדידה.
חשוב שגם נשים מבוגרות ילכו להיטהר במקווה לפעם אחת ואחרונה ויזכו בכל הברכות שהטבילה מעניקה להן.
אז נכון שיש לא מעט דעות קדומות על טבילה במקווה מהסיבה שאינו סטירלי או כל סיבה מופרחת שמדוברת בציבור, אך יש לציין כי טבילה במקווה זו חוויה מדהימה, המקוואות בפיקוח של משרד הבריאות מצוידים בתחלופת מים מידי יום, בעיקר במקוואות של היום שהפכו לחווית ספא של ממש.
למעשה, מי המקווה נקיים יותר ממי בריכות השחייה – נשים נכנסות למקווה לאחר שעברו מקלחת יסודית משום שזו גם חובה הלכתית שלא תהיה חציצה או כל לכלוך ואין סיבה שהמים לא יהיו צלולים וזכים.
זכרי, את הולכת למקווה פעם אחת ונטהרת עד 120.