#אודות העמותה

רותי לבייב-יליזרוב - יועצת זוגית ומינית, מגשרת, מדריכת כלות ואשת עסקים
משיקה לראשונה בישראל את מיזם "שעשני אישה"
בית בו כל אישה תוכל להתייעץ, לשאול, ללמוד, בנושאי זוגיות, נשיות ומיניות.

מייסדת ״שעשני אישה״

רותי לבייב-יליזרוב

רותי לבייב יליזרוב (40)
נשואה ואמא ל-7,
בוגרת תואר שני מהמרכז הבינתחומי הרצליה, יועצת זוגית ומינית,
מגשרת, מדריכת כלות ואשת עסקים.

רותי פועלת לטובת הרמוניה בין איש לאשתו, מתוך אמונה שזוגיות טובה היא לא ׳מתנה משמיים׳ אלא עבודה יומיומית, יחד ולחוד.

מיזם "שעשני אישה"

 מיפה את המקוואות המושקעים והנעימים ביותר ברמת הנראות, הניקיון, האסתטיקה והשירות ואף העניק למקוואות נבחרים ברחבי הארץ תו איכות, אשר מעיד כי הם עומדים בסטנדרטים המחמירים ביותר, כאשר השאיפה היא לצרף עוד ועוד מקוואות לרשימה זו.

כמו כן, המיזם שואף להרחיב את מערך ההסברה וההדרכה בנושא הן מול קהילת הנשים בישראל, על מנת לחדד את הערך ואת ההבנה לעומק של הטבילה לאישה בפרט ולחיי הזוגיות בכלל, והן מול הבלניות ומדריכות הכלות, כמו גם לפעול מול משרדי הממשלה, המועצות המקומיות והדתיות, לשיפור חווית הטבילה בפרט ומצב המקוואות בישראל בכלל.

"אנו תקווה שנשות ישראל יגלו את היופי והרגש שביהדות מחבקת ואת סוד קסמה של טהרת המשפחה. אנחנו ב"שעשני אישה" נהווה עבור כל אישה בית בו תוכל להתייעץ, לשאול, להתלבט, ללמוד, לחפש מקוואות ובלניות כלבבה, ובכך נשאף לייצר חווית טבילה נעימה, מרגשת, מרוממת ומפנקת.",
רותי לבייב-יליזרוב.

צוות המומחיות המלוות את המיזם:

ד”ר ליאת יקיר – ביולוגית, מרצה וחוקרת את הביולוגיה של הרגשות וההתנהגות האנושית.
בוגרת מכון ויצמן למדע. השתתפה כמומחית בתכנית ‘חתונה ממבט ראשון’, מחברת הספר 
‘קיצור תולדות האהבה‘.

ד”ר איריס בר-און   סקסולוגית, מרצה ומטפלת בתחומי מיניות וזוגיות, שדרנית רדיו.

ד”ר אביה רוזנטל  רופאת נשים מומחית.

אינדה הלמן – יועצת זוגית ומינית.

מהי הטבילה במקווה? מצות הטבילה במקווה היא מאבני היסוד של המסורת והבית היהודי. נשים נשואות נוהגות לטבול במקווה בכל חודש, לאחר המחזור החודשי, כאשר אחרי הטבילה ניתן לקיים יחסי אישות. הטבילה לעיתים מצטיירת כטקס דתי וטכני, כאשר המיזם שואף להנגיש את הרבדים השונים והעמוקים שלה, בכדי להפוך את החוויה לנשית, חיובית ורוחנית. על פי ההלכה היהודית, הטבילה נעשית במקור מים טבעי. ניתן לטבול בים, במעיין ובמקורות מים טבעיים אחרים, אולם מרבית הטבילות נערכות במבנה הקרוי “מקווה”, המתוכנן על פי כללים הלכתיים ומחובר למקור מים טבעי. במדינת ישראל, הטבילה במקווה היא אחת משירותי דת היהודיים המסופקים לציבור, ולצורך כך פרוסים מאות מקוואות ציבוריים ברחבי הארץ, המתופעלים על ידי מועצות דתיות ורשויות מקומיות שונות, וממומנים על ידם בשיתוף עם המשרד לשירותי דת. בשל אופיים הציבורי, כפופים מקוואות אלו לנהלים וחוקים שונים, הנוגעים לפרטיות הטובלת, תעריפי הטבילה, דרישות תברואתיות וכד’. כמו כן קיימים מקוואות פרטיים שונים המתופעלים ע”י גורמים פרטיים. מאות אלפי נשים יהודיות בישראל מקיימות את מצוות הטבילה מדי חודש במסגרת מקוואות הטהרה הציבוריים בישראל. במקוואות אלו מועסקות נשים הקרויות ״בלניות״, האחראיות על תפעול המקוואות ועל מתן סיוע לנשים הטובלות.